Έγκλημα ή αυτοκτονία; Η μητέρα του Γιακουμάκη σπάει την σιωπή της!

Γιακουμάκης

Μετά από 27 ολόκληρους μήνες από τον άδικο χαμό του παιδιού της, η Μαρία Γιακουμάκη, μίλησε στο Checkpoint στον Alpha για την μέρα ο 19χρονος γιος της έφυγε από την ζωή.

Ο βουβός της πόνος και η αυθεντική αξιοπρέπεια της ξεχειλίζουν και διατυπώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα “γιατί”.

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε και πέρασαν 37 μέρες για να βρεθεί νεκρός 500 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στην οποία φοιτούσε.

Η άσκηση ποινικής δίωξης για δολοφονία κατά αγνώστων και η παραπομπή 8 ατόμων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης βίας εκκρεμεί ακόμη λόγω του φόρτου εργασίας των ανακριτών των Ιωαννίνων.
Έτσι, η μάνα δεν μπορεί να πάρει της απαντήσεις αλλά κυρίως δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού της.

Στην εκπομπή, η οποία θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου στη 01:00, ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας δίνει όλο το περίγραμμα των δικαστικών εξελίξεων της υπόθεσης. Εκτάκτως, την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 23:00, θα μεταδοθεί ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, πριν από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Το χρονικό της εξαφάνισης 

Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του αλλά δεν απαντούσε. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συμφοιτητές του μήπως ήξεραν που βρίσκεται. Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη. Αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν μόνο στην ευρύτερη περιοχή της σχολής, αλλά αργότερα οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησε στα τηλεοπτικά δίκτυα η προβολή κάρτας στοιχείων του Γιακουμάκη για την διευκόλυνση των ερευνών εντοπισμού, ενώ διάφορες μαρτυρίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του Γιακουμάκη, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί. Οι έρευνες είχαν διάρκεια 40 μέρες.
Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Η είδηση συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.