Ήρθε το χαρτί! Στην σύνταξη ο Ολάντ – Τι ποσό θα λαμβάνει

Και επίσημα στην σύνταξη θα βγει ο Φρανσουά Ολάντ έπειτα από την σχετική απόφαση σε εφημερίδα της κυβέρνησης.

Η σύνταξή του αγγίζει τις 15.000 ευρώ το μήνα ενώ αν ο Ολάντ αποφασίσει ότι θα εξασκεί το δικαίωμά του και γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου τότε ο μισθός αγγίζει -μικτά πάντα- 29.000 ευρώ!

Όπως  και όλοι οι άλλοι Πρόεδροι Δημοκρατίας που βγήκαν στην σύνταξη, ο Ολάντ δικαιούται ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο άτομα στην υπηρεσία του, ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς και δύο αστυνομικούς που θα αναλάβουν την φύλαξή του ενώ επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.
Τα προνόμια αυτά δεν θα είναι όμως για πάντα.  Σύμφωνα με απόφαση του 2016, ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας. Αυτός ο αριθμός ωστόσο θα τον ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του.
Οι Γάλλοι κάτοικοι πάντως είναι ενοχλημένοι με τα τεράστια ποσά που λαμβάνουν οι πολιτικοί ηγέτες και δη οι συνταξιούχοι Προέδροι. Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν κοστίζει ετησίως 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί κοστίζει 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Σιράκ κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο αντιστοιχεί στα γενικά τους έξοδα, χωρίς να υπολογίζεται η σύνταξή τους.
Η επίσημη απόφαση της συνταξιοδότησης:

συνταξη Ολαντ 1