Για συμμετοχή στον ISIS καταδικάστηκαν 2 άντρες στην Κομοτηνή

συμμετοχή

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, στην Κομοτηνή οδηγήθηκαν σήμερα ένας 30χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ISIS αλλά και διακεκριμένη κατοχή όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι δυο άντρες είχαν εντοπισθεί στο σταθμό ΚΤΕΛ, τον Ιανουαρίου του 2016 και τους συνέλαβαν όταν μετά από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους δυο μαχαίρια με μήκος λάμς 32 και 23 εκατοστά, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.
Ο ένας εκ των δυο συνηγόρων υπεράσπισης, Άγγελος Νεστορίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η απόφαση ήταν καταδικαστική 2 προς 1, μειοψηφούντος του προέδρου του δικαστηρίου. Ο κ.Νεστορίης θεώρησε πως οι δυο άντρες ήταν αθώοι των κατηγοριών αλλά αναγνώρισε τις κατηγορίες για την κατοχή των δυο μαχαιριών.
Τελικά, επεβλήθη η ποινή των 15 ετών, κατά συγχώνευση, όκτω χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 12 για οπλοκατοχή.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νεστορίδη, «Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Κατέθεσαν ότι τα μαχαίρια, τα αγοράσανε από το Μοναστηράκι, κάτι που έχει επαληθευτεί. Είναι μαχαίρια που είδαν στο ίντερνετ, γιατί ήθελαν να πάνε στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Τους είπαν από το Μοναστηράκι ότι μπορούν να τα κατέχουν γιατί είναι μαχαίρια επιβίωσης από αυτά που χρησιμοποιούν και οι κυνηγοί, κάτι που αναφέρεται και στην κατάσχεση», πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορος υπεράσπισής τους.