Γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει το 10% του δυναμικού της!

Σε σημαντική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της σε παγκόσμια εμβέλεια, είναι έτοιμη να προχωρήσει η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Ford Moto Co, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές που έδωσαν την πληροφορία στο πρακτορείο, έκαναν λόγο για μια κίνηση που έχει ως στόχο την μείωση του προσωπικού κατά 10%, με ισχυρά κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης ώστε οι εργαζόμενοι να μειωθούν από έως την 1η Οκτωβρίου.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να φέρει την ισχυρή εταιρεία αντιμέτωπη με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο ίδιος έχει ως κορυφαία προτεραιότητα την ενίσχυση της απασχόλησης. Σημειώνεται ότι η Ford έχει στις ΗΠΑ 30.000 εργαζόμενους.

Να τονίσουμε όπως αναφέρεται από τις πληροφορίες, ότι η μείωση του προσωπικού της εταιρείας σε Ασία και Βόρειο Αμερική, εντάσσεται στο πλαίσιο μείωσης των δαπανών κατά 3 δις δολάρια, καθώς όπως είναι γνωστό οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δείχνουν σημάδια κάμψης μετά από επτά χρόνια συνεχούς ανάπτυξης από το τέλος της μεγάλης ύφεσης και μετά.

Οι μέτοχοι της Ford την προηγούμενη εβδομάδα άσκησαν κριτική στους επικεφαλής της εταιρείας για τις “αξιολύπητες” επιδόσεις της μετοχής της εταιρείας και αμφισβήτησαν ότι το δ.σ. μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει τον Fields, που είναι CEO από το 2014.