Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μετά τις αποφάσεις Ελεγκτικού Συμβουλίου το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων του ΟΤΑ και αποφάσισε οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν πίσω τους μισθούς που έχουν παράτυπα λάβει.
Με αφορμή τις αποφάσεις αυτές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι παίζει με τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων.
Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της ΝΔ είναι η εξής:
«Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έγιναν με το νόμο Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.
Συνεχίζει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα να ψεύδεται, να παρανομεί και να κοροϊδεύει τους πολίτες.
Παίζουν με τη ζωή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Στήνουν ανεύθυνα ένα εμπόριο ελπίδας, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Βάζουν σε περιπέτεια τους πολίτες, τους θεσμούς, την ίδια τη λειτουργία του Κράτους.
Δυστυχώς, δεν ακούν καμία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή.
Με το να στήνονται “παράγκες” στο ευρύτερο Δημόσιο δεν θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας.
Προσπαθούν να φτιάξουν καθεστώς και φέρνουν χάος. Επαναλαμβάνουν τις χειρότερες πρακτικές του χθες, που όλοι οι Έλληνες θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας.
Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, το Σύνταγμα βάζει φραγμό στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις του κ. Τσίπρα και των Υπουργών του.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και να εγγυηθούμε την κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας.
Υπεύθυνες λύσεις υπάρχουν. Υπέρ της κοινωνίας. Εμείς μπορούμε να τις υλοποιήσουμε».