Η Φενέρμπαχτσε “εξολόθρευσε” τον Ολυμπιακό – Τι πήγε λάθος

Ο Ολυμπιακός για τέταρτη φορά σε finale four δεν τα κατάφερε να νικήσει την Φενέρμπαχτσε που “κλείδωσε” την επίθεση των Πειραιωτών.
Η Φενέρμπαχτσε έπαιξε καλό μπάσκετ στο πρώτο δεκάλεπτο και έδειξε έτοιμη για το κορυφαίο της ματς φέτος. Κράτησε σωστές αποστάσεις, είχε πολύ καλά ποσοστά και… πήρε δυνάμεις από τα επιθετικά της ριμπάουντ.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός ήταν αδύναμος αμυντικά και άστοχος ενώ η ψυχολογία της Φενέρμπαχτσε ήταν στα ύψη. Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπήκαν πιο ψύχραιμοι. Συμμάζεψαν την άμυνά τους και τη διαφορά και ανάγκασαν τον Ζοτς να βάλει τις φωνές και ν’ αλλάξει χρώμα.
Η υπεροχή του Τσέχου απέναντι στον Πρίντεζη συνεχίστηκε και η ευστοχία του του Κάλινιτς. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τα ριμπάουντ και χρεώθηκε τρία φάουλ ο Μπογκντάνοβιτς. Μοιραία άλλαξε το αμυντικό πλάνο του Ομπράντοβιτς. Οι “ερυθρόλευκοι” με buzzer beater του Μπιρτς στο φινάλε της β’ περιόδου και σε επίθεση που έμοιαζε χαμένη πήγαν στα αποδυτήρια με -5 στο σκορ (39-34).
Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης ήταν αρνητικοί και στην τρίτη περίοδο του ματς. Η άμυνα του Ζοτς πάνω στους δύο, τους έσπασε το γνωστό τσαμπουκά τους και έχασαν το μυαλό τους σε πολλές φάσεις. Η Φενέρ είχε πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού κι άρχισε να ξεδιπλώνει και εύκολες επιθέσεις, ενώ η “ερυθρόλευκη” αστοχία συνεχιζόταν! Ο Μιλουτίνοφ ήταν αυτός που προσπάθησε να εκκινήσει την “ερυθρόλευκη” επίθεση, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, αν και προσπάθησε να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Στο +14 βρέθηκαν οι Τούρκοι στο 29 με τον Ντατόμε και απλά μείωσε ο Μπιρτς στη λήξη της περιόδου σε 60-48.
Ο Αντιτς με τρίποντο έδωσε τη μέγιστη διαφορά με 68-50 στο 32′ και ο Ολυμπιακός κατέρρευσε. Το ματς έληξε 80-64.
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10 (9 ρ., 5 κοψ.), Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1 τρ., 5 ασ.), Νάναλι 2, Βέσελι 8 (8 ρ.), Κάλινιτς 17 (4 τρ., 5 ρ., 5 ασ.), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2 τρ., 8 ασ.), Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)