Η αδερφή του μακελάρη αποκαλύπτει: «Ήθελε να εκδικηθεί για τα…»

Η αδερφή του καμικάζι του Μάντσεστερ, Τζομάνα Αμπέντι 18 χρονών, μίλησε στη Wall Street Journal για τον αδερφό της.

Η 18χρονη περιέγραψε τον αδερφό της Σαλμάν ως ένα ευγενικό και γεμάτο αγάπη άνθρωπο και δήλωσε ότι εξεπλάγη που πυροδότησε τη βόμβα αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει 22 άτομα στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα είπε στην εφημερίδα πως: «Νομίζω ότι είδε παιδιά, παιδιά μουσουλμάνων, να πεθαίνουν παντού, και ήθελε εκδίκηση. Είδε τα εκρηκτικά που η Αμερική ρίχνει στα παιδιά στη Συρία και ήθελε εκδίκηση. Αν το κατάφερε αυτό είναι ανάμεσα στον ίδιο και τον Θεό».

Ο πατέρας του μακελάρη μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters για τον γιο του λέγοντας πως ο γιος του, του είχε πει πως θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

«Μίλησα μαζί του περίπου πριν πέντε μέρες. . . δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, όλα ήταν φυσιολογικά. Ο Σαλμάν δεν ήταν μέλος σε καμία οργάνωση. Η οικογένεια είναι σε σύγχυση καθώς ο Σαλμάν δεν είχε αυτή την ιδεολογία, δεν υποστήριζε αυτές τις πεποιθήσεις. Kαταδικάζουμε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων, αθώων ανθρώπων» πρόσθεσε.

Οικογένεια τρομοκρατών

Ο πατέρας και ο αδερφός του Χασέμ του καμικάζι συνελήφθησαν χθες στη Λιβύ. Ο Χασέμ που γνώριζε λεπτομέρειες για την επίθεση που θα πραγματοποιούσε ο αδερφός του, σύμφωνα με Λίβυο αξιωματούχο βρισκόταν υπό στενή επιτήρηση για ενάμιση μήνα πριν τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Από την άλλη, ο 23χρονος μεγαλύτερος αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι, ο Ισμαήλ, συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ. Παράλληλα χθες τέθηκε υπό κράτηση και ο θείος τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η μητέρα του βρίσκεται υπό κράτηση.

Ο πατέρας του μακελάρη
Χασέμ Αντέμπι
Χασέμ Αντέμπι
Ισμαίλ Αντέμπι
Ισμαίλ Αντέμπι