Θα την βάλει την γραβάτα ο Τσίπρας – Προβλέπει λύση του χρέους

 

 

 

 

 
Με απόλυτη αισιοδοξία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας για την λύση του ελληνικού χρέους. Μέχρι που ετοιμάζεται να φορέσει γραβάτα!
Ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα έχουμε ετική έκβαση στις 22 Μαΐου, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα. «Είναι τόσο θετικά που μας κάνουν να ανησυχούμε, σε βαθμό που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα», συμπλήρωσε. Σημείωσε βέβαια «Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Είναι σκληρή διαπραγμάτευση και είναι υπαρκτή η διένεξη μεταξύ Σόιμπλε και ΔΝΤ. Εμείς βγαίνουμε από το κάδρο, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις».
Πρόσθεσε ότι τελική λύση θα υπάρξει στις 22 Μαΐου- στη συνεδρίαση του Eurogroup- ή στη χειρότερη περίπτωση στις 15 Ιουνίου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ, έπειτα από την επιστροφή του από το Πεκίνο και τη συνομιλία που είχε εκεί με την Κριστίν Λαγκάρντ. Υπενθυμίζεται ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε στον κ. Τσίπρα ότι σε περίπτωση που επιμείνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη στάση του απέναντι στην ελάφρυνση του χρέους, τότε το Ταμείο δεν θα μπει στο πρόγραμμα.
Ο ίδιος εκτίμησε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι μέσα στον Ιούλιο η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και ότι θα υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα μέσα στο 2017.

 

Θα ανέβουν οι τόνοι στην Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αρχικά θα ανεβάσει τους τόνους κάνοντας δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στρατηγική της καταστροφολογίας. Στην συνέχεια, θα κάνει εκτενή ανάλυση της συμφωνίας και θα κάνει σύγκριση με το τι ζητούσαν και τι ίσχυει στο Πρόγραμμα. Μεγαλύτερος μέρος της ομιλίας θα αφιερωθεί στην συμφωνία για το 2019 και 2020.  Ενώ επίσης θα κάνει αναλυτική περιγραφή των αντιμέτρων και στο τέλος θα παρουσιάσει την θετική ατζέντα του και την προοπτική για τα επόμενα χρόνια.