Θεοδωράκης: Όχι στα αντίμετρα ως καρότο σε ένα σκληρό μαστίγιο

Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, μίλησε σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη όπου και εξέφρασε ότι οι θετικές αποφάσεις για την οικονομία της χώρας πρέπει να ληφθούν τώρα και όχι το 2020.

Ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του πως η κυβέρνηση Τσίπρα ταλαιπωρεί τους γονείς, οι οποίοι αν αντέξουν, θα δώσουν κάτι και στην επόμενη γενιά. Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως δεν πιστεύει στα αντίμετρα ως καρότα σε ένα σκληρό μαστίγιο. “Να ψηφίσουμε κάτι που θα εφαρμοστεί – εάν εφαρμοστεί- μετά από δύο, τρία χρόνια δεν πρόκειται” προσθέτει.

Ερωτηθείς για την συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο σημείωσε πως οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με του γείτονες.
«Είναι σωστό να προσπαθούμε κάθε φορά να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα της γειτνίασης μέσα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες -και η Τουρκία πρέπει να το καταλάβει αυτό- και πρέπει να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να βγάζουμε τα μικρά αγκάθια από τη σχέση μας. Δεν έχουμε λοιπόν καμία αντίρρηση να συνεχίσει ο Πρωθυπουργός την προσπάθεια, να βλέπει τον Ερντογάν και να συζητούν, αλλά να έχουμε και ένα αποτέλεσμα προς όφελος της ειρήνης και της ηρεμίας στην περιοχή μας» λέει χαρακτηριστικά.