Καμμένος από Κάρπαθο:«Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ ενωμένοι»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στην Κάρπαθο, στις εκδηλώσεις προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, τον Μάιο του 2006, τόνισε πως «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Κάρπαθο, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ ενωμένοι»

Στις εκδηλώσεις, που οργανώθηκαν από τον Δήμο της Καρπάθου, παρέστησαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αεροπορίας και Ναυτικού, οι βουλευτές Δ. Γάκης (ΣΥΡΙΖA), Μ. Κόνσολας (ΝΔ), Ι. Σαρρίδης (Ένωση Κεντρώων) και Μ. Συντυχάκης (ΚΚΕ), ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Θ. Σωτρίλλης, ο έπαρχος Καρπάθου- Κάσου, Γ. Μηνατσής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Για μία ακόμη φορά αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον ήρωα Κωνσταντίνο Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Είναι εθνική μας υποχρέωση να τιμήσουμε αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα και τα παιδιά του, τα οποία μεγαλώνουν περήφανα στη σκιά του πατέρα τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ ενωμένοι» τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας επίσης, ότι ο Κώστας Ηλιάκης αποτελεί σύμβολο ενότητας, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και η θυσία του παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης αποτελεί έμπνευση ανδρείας και θάρρους για όλους εμάς, τόνισε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι ήρωες ποτέ δεν χάνονται στη λήθη.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο» επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι σημαίες μας δεν πρόκειται να υποσταλούν ποτέ και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να τις πάρει ο αέρας.

Αυτός εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του και μπροστά στον Κώστα Ηλιάκη σήμερα, τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας ότι η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί πάντα για την θυσία του.

Για την θυσία του Ηλιάκη μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Καρπάθου, Ηλίας Λάμπρου και ο αδελφός του σμηναγού Ηλιάκη, Φίλιππος, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του, παρουσία των τοπικών αρχών και αρκετού κόσμου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)