Καρκινοπαθής στον Τσίπρα: “Πως θα ζήσω με 652 ευρώ;”

Καρκινοπαθης - Τσίπρας

Καρκινοπαθής συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στη Θεσσαλονίκη και στην περιοχή του Εύοσμου, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργείου Παιδείας.

Λίγο μετά τις 10:30 έφτασε στο κέντρο υγείας του Ευόσμου, συνοδεία του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείο στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, μαζί με τη διευθύντρια του κέντρου υγεία Ευόσμου.

Ο κ.Τσίπρας, έκανε βόλτα στους χώρους του κέντρου υγείας. Μπήκε στο μικροβιολογικό και στο τμήμα απεικονίσεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας, είχε σύντομη και σε πολύ καλό κλίμα συνομιλία με συνταξιούχο που τον σταμάτησε. Ο κ. Γιώργος που είναι καρκινοπαθής είπε στον πρωθυπουργό ότι η σύνταξή του είναι 652 ευρώ και τον ρώτησε «εγώ πως θα ζήσω;» με τον Πρωθυπουργό να απαντά «ότι οι άλλοι σου κόψανε, εγώ δε σου έκοψα». «Μειώσεις έγιναν από τη ΝΔ, από εσάς δεν είδα τίποτα μόνο 5 ευρώ», του απάντησε ο συνταξιούχος και συνέχισε λέγοντας «πρωθυπουργός είστε. Ψήφισα και διαμαρτύρομαι».

25 κέντρα υγείας μέχρι το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη

Συνολικά 239 μονάδες, παρόμοιες με το Κέντρο Υγείας Ευόσμου και με 3.000 γιατρούς θα έχουν τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αναπτυχθεί 25 παρόμοιες μονάδες Υγείας (10 σε Εύοσμο και Κορδελιό, 7 στην Τούμπα, 5 σε Αμπελοκήπους και Μενεμένη και 3 στην Τριανδρία), σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση είναι ήδη τεχνικά και θεσμικά έτοιμη ώστε οι πρώτες 60 τοπικές μονάδες υγείας να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθούν σε λειτουργία, σε ολόκληρη τη χώρα, 239 μονάδες σαν το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Ευόσμου.

Ανέφερε ακόμη ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου θα έπρεπε να έχουν γίνει την εποχή που είχαμε πλεονάσματα και όχι ελλείμματα, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου και των εξοπλιστικών για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα».

Ωστόσο, συνέχισε «η εμβληματική αυτή μεταρρύθμιση γίνεται σε μία περίοδο κρίσης και παρά το γεγονός ότι «κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής και με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Γνωρίζετε ότι κυβερνάμε με το πιστόλι στον κρόταφο, ωστόσο πιάνουμε τους στόχους για να ασκούμε κοινωνική πολιτική και να τα βάλουμε με την διαφθορά που υπήρχε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε βαθιά αισιόδοξος ότι τούτες τις μέρες «περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο».

«Έχω την πεποίθηση και τη βαθιά αισιοδοξία ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο και σε πολύ λίγο καιρό οι πολίτες, ο καθένας από μας, με τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει, θα μπορεί να δει πού οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επτά χρόνια τώρα δεν βλέπουμε πού οδηγεί. Σήμερα για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει ορίζοντας, υπάρχει προοπτική».