Κρίσιμη η κατάσταση του 90χρονου που δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του

Ζάκυνθος

Επίθεση από άγνωστους κακοποιούς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δέχτηκε μέσα στο σπίτι του ένας 90χρονος στο ακριτικό χωριό Κεράσοβο Πωγωνίου την Πρωτομαγιά.

Ο ατυχος άνδρας νοσηλεύεται με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση, για όγδοη ημέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωάννινων.

Την υπόθεση αποκάλυψαν οι συγχωριανοί του, που είναι ανάστατοι από τη δράση κακοποιών στην περιοχή τους, και οι συγγενείς του, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία του δικού τους ανθρώπου.

Οι λιγοστοί κάτοικοι του Κεράσοβου, την 1η Μαϊου, ανησύχησαν όταν περνούσε η ώρα και ο παππούς δεν εμφανιζόταν στην πλατεία του χωριού. Στις 12:00 μία γυναίκα πήγε στο σπίτι του και τον βρήκε πεσμένο στο δάπεδο της κουζίνας, χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία και κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο ηλικιωμένος επεβλήθη σε αξονική τομογραφία και όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, φέρει σοβαρές κακώσεις στην περιοχή του κεφαλιού. Τα ευρήματα δεν συνάδουν με πτώση του ηλικιωμένου, αλλά με κτυπήματα από κάποιο όργανο. Ο 90χρονος δεν έχει ακόμη επανέλθει, αλλά η κατάσταση της υγείας του αξιολογείται ως σταθερή. Ωστόσο δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες.

Η κόρη του ηλικιωμένου, η οποία ζει στην Αθήνα, ενημερώθηκε αμέσως για το τι είχε συμβεί στον πατέρας της. Η ίδια ανέφερε, με μεγάλη ανησυχία, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σπίτι ήταν αναστατωμένο και τέθηκε υπό τη φύλαξη της αστυνομίας, μέχρι να μεταβεί από την Αθήνα στο Κεράσοβο Πωγωνίου, για να της παραδώσουν τα κλειδιά. Επίσης, υποστήριξε ότι είναι πιθανό οι άγνωστοι να έχουν πάρει τα χρήματα από τη σύνταξη του πατέρα της και πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί πηγαίνουν τακτικά στο νοσοκομείο για να του πάρουν κατάθεση, όμως εκείνος δεν είναι σε θέση να μιλήσει, ειδικά για πρόσφατα γεγονότα, καθώς εμφανίζει απώλεια μνήμης.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ