ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ: Η τουρκική άσκηση που δέσμευσε το Αεροδρόμιο της Ρόδου

Ο Κυριάκος Λουκάκης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα με μια επιστολή του στις χώρες του έχουν κληθεί για την τελική φάση της άσκηση ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους.
“Η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου” αναφέρει η επιστολή, “καθώς παραβιάζει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και τις σχέσεις της καλής γειτονιάς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων”.
Σύμφωνα με το militaire.gr, την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK που γράφει:

“Η άσκηση DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν.

Ειδικότερα ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερο περιστατικό της «Μπλε Φάλαινα»- Η συγκινητική ανάρτηση πατέρα