Στους 39 οι νεκροί στη Βενεζουέλα- Η νέα μορφής μολότοφ που χρησιμοποίησαν

Δυο ακόμη νεκροί χθες, στο Καρακάς της Βεναζουέλας, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συγκέντρωσης εναντίον του καθεστώτος του Μαδούρο.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει ραγδαία, φτάνοντας στους 39, τον τελευταίο μήνα.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας κρατώντας πέτρες αλλά και ένα “νέο” όπλο, το “poopootov” , όπως η μολότοφ αλλά με περιτώματα.
Για αυτό και η πορεία ονομάστηκε “πορεία των περιττωμάτων”, μιας και οι διαδηλωτές κρατούσαν μπουκάλια και σακούλες γεμάτες περιττώμτα που πετούσαν κατά των στρατιωτικών που είχαν παραταχθεί για να τους σταματήσουν. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά, γενικεύοντας έτσι τις συγκρούσεις.

Ένας 27 χρόνος και ένας 32χρονος βρήκαν τραγικό θάνατο χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες του θανάτου τους αλλά με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως τους πυροβόλισαν.
Πάνω από 1.800 άτομα έχουν συλληφθεί και το ένα τρίτο από αυτούς παραμένει υπό κράτηση από τις αρχές του Απρίλη. Εκατοντάδες είναι τραυματισμένοι και οι επιθέσεις λεηλασίας αυξάνονται συνεχώς τα βράδια.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας απαντάει στον Μητσοτάκη

Έντονη και μέσω twitter, ήρθε η αντίδραση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΝ ότι “η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο. Όσο και αν το αρνείται να καταδικάσει ο κ.Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του”.

Η ανάρτηση στο twitter έδειχνε την λύπη για τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ και στη συνέχεια του επιτίθεται κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί τη Βενεζουέλα για να ασκήσει εσωτερική πολιτική. Η πρεσβεία ακολουθώντας την γραμμή Μαδούρο υποστηρίζει πως “τη βία στη Βενεζουλέα την προκαλεί η δεξιά”.