Νέο κτίριο για την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο – Τι ετοιμάζει ο Τραμπ

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο. Πρόκειται για έναν τεράστιο γυάλινο κύβο σε μία πρώην βιομηχανική περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, νότια του Τάμεση.
Το κόστος για την κατασκευή του κτιρίου είναι αστρονομικό και γι΄ αυτό έχει δημιουργήσει διαμάχες. Για την ανέγερση του νέου μοντέρνου κτιρίου θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.
Πάντως, δεν υπάρχουν διαφωνίες μόνο για το κόστος, αλλά και για το σχέδιο της εταιρείας KieranTimberlake από τη Φιλαδέλφεια, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι δίνει την αίσθηση υπερβολικής πολυτέλειας ή ότι είναι πολύ προκλητικό επειδή είναι ξεχωριστό και αυτό δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας.
Η νέα πρεσβεία στο Λονδίνο
Η νέα πρεσβεία θα έχει 12 ορόφους και θα μπορεί να στεγάζει περίπου 1000 άτομα προσωπικό, ενώ θα εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα.
Μπορεί όμως ένα κτίριο, το οποίο είναι όμορφο να καλύπτει και όλα τα αυστηρά κριτήρια ασφαλείας; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα πάνω στο οποίο χτίζεται το κτίριο.
Εκτός από αυστηρά, τα σημερινά κριτήρια ασφαλείας είναι και εξαιρετικά περίπλοκα.
Εκτός από το ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί, ώστε να αντέχει σε εκρήξεις, θα πρέπει να έχει και απόσταση 100 μέτρων από το δρόμο για λόγους ασφαλείας, έναν πολύ μεγάλο φράχτη περιμετρικά και ειδικές μπάρες εισόδου που δεν θα επιτρέπουν επιθέσεις με οχήματα.
Οι περισσότερες αμερικανικές πρεσβείες που βρίσκονται υπό κατασκευή ή είναι στα σχέδια για να κατασκευαστούν είναι το αποτέλεσμα ενός κυβερνητικού σχεδίου των ΗΠΑ του 2011 που έχει ως στόχο να μεγαλώσει ο πήχης σε σχέση με τα σχεδιαστικά στάνταρ των νέων κτιρίων.
Το πρόγραμμα ονομάζεται Excellence in Diplomatic Facilities και λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι πρεσβείες των ΗΠΑ είναι το πρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό.

Με βάση την ίδια φιλοσοφία χτίζεται η νέα πρεσβεία στη Βηρυτό και θα χτιστεί και η πρεσβεία στην Πόλη του Μεξικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφωνοι οι Βρετανοί: Η αιτία του θανάτου της Νταϊάνα 20 χρόνια μετά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μαρτυρία που «καίει» τον αγγειοχειρούργο – Τι κατέθεσε για τον φόνο της 36χρονης

ΑΚΟΜΗ:  Επίθεση σε υπ.Εργασίας και Eurobank: Υποψίες για συνεργούς της Ρούπα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ