Ξαδέρφη του “πιστολέρου” εξηγεί γιατί έβγαλε πιστόλι

συγγενής ξαδερφη

Η ξαδέρφη του θείου του Μάριου Παπαγεωργίου βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σχολίασε την κίνηση του ξαδερφού της να βγάλει πιστόλι.
Η γυναίκα είπε πως ο θείος του Μάριου, όταν ερχόταν από την Κρήτη, όπου μένει μόνιμα, πήγαινε από το σπίτι της και έφευγαν μαζί στις συνεδριάσεις που γινόταν για τον ανιψιό τους, στα δικαστήρια. Δήλωσε πως όταν σκέφτεται ότι κρατούσε το όπλο στα χέρια της, την πιάνει τρόμος και σύγχυση.

“Είμασταν απ´ έξω όλα ήταν εντάξει και σε κάποια στιγμή μου λέει: “μου κρατάς το τσαντάκι για να πάω μέσα;”. Το κράτησα δεν έβαλα κάτι στο μυαλό μου γιατί υπέθεσα πως μάλλον είχε μέσα λεφτά. Ούτε καν έβαλα στο μυαλό μου ότι είχε μέσα όπλο…”, λέει χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του, Στέλλα Μαρμαρινού.

Η ίδια εξηγεί: “Όπως ήμουν γυρισμένη ακούω ένα μπαμ μπαμ και βλέπω ψηλά ένα χέρι. Τώρα το πιστόλι δεν ξέρω αν το είδα. Έμεινα άναυδη, πήγα κοντά του, τον αγκάλιασα και του είπα: “τι έκανες;” γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε”.
Φυσικά, επισκέφθηκε τον θείο του Μάριου, στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται και πως ο “πιστολέρο” θέλει να βρουν το άψυχο σώμα του ανιψιού του για να το θάψουν γιατί αυτοί του χρόνου μπορεί να μην ζουν. Δεν τον ρώτησε γιατί έβγαλε πιστόλι γιατί δεν ήθελε να τον συγχύσει.
Όσον αφορά για το αν οι κρατούμενοι για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου, εξέφρασαν φόβους, η ίδια είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα.

 

Βρήκαν πάνω του 20 σφαίρες

Στην έρευνα που έγινε στον ξάδερφο της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου που πυροβόλησε έξω από το Εφετείο, οι αρχές εντόπισαν πάνω του 20 σφαίρες ίδιου διαμετρήματος με τις σφαίρες που πυροβόλησε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του το όπλο και τις σφαίρες, αλλά του τα έδωσε άλλος συγγενής, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει, μόλις βγήκε έξω.
Μαζί με τον δράστη των πυροβολισμών προσήχθη ένας ακόμα συγγενής της οικογένειας ο οποίος πιθανότατα θα αφεθεί ελεύθερος.

Διώκεται από τον εισαγγελέα για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.