Ξεκίνησαν τα σκάνδαλα για τον Μακρόν – Προς παραίτηση δυο υπουργοί

Μακρόν
Μακρόν

Μπορεί ο Μακρόν να είχε κατά νου πως θα ηθικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας, όμως τώρα καλείται να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Δυο από τους υπουργούς του σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είναι στόχοι σε σκάνδαλα διαφθοράς.
Ο υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών και στενό συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν, Ρισάρ Φεράν είναι ο πρώτος της λίστας μιας και η “διαφθορά” του ξεκινάει από το 2011. Ο ίδιος εδώ και μια εβδομάδα αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς, όταν ήταν γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού, ασφαολιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne.
Η εφημερίδα Canard Εnchaine επισημαίνει πως ο οργανισμός ήθελε να αγοράσει ένα χώρο στη Βρέστη για να λειτουργήσει ένα κέντρο περίθαλψης, μεταξύ των τριών προσφορών που δέχθηκε, επέλεξε εκείνον ο οποίος άνηκε στην συντροφό του Φεράν, Σαντρίν Ντουσάν.
Ενώ επίσης αναφέρει πως ο Φεράν είχε προσλάβει για αρκετούς μήνες τον γιο του ως κοινοβουλευτικό συνεργάτη του το 2014.
Από την άλλη η υπουργός των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριέλ ντε Σαρνέ, η κατηγορία που της προσάπτεται αφορά την πρόσληψη μιας βοηθού όσο ήταν ευρωβουλευτής. Η ίδια έκανε μήνυση για “συκοφαντική δυσφήμιση” κατά της ευρωβουλευτή του ΕθνικούΜετω΄που, Σοφί Μαντέλ, η οποία έκανε λόγο για υποψίες για εικονικές θέσεις εργασίας σε βάρος βοηθών ευρωβουλευτών, περιλαμβανομένης μιας πρώην συνεργάτιδας της ντε Σαρνέ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε πως ο Φεράν θα παρμείνει στην κυβέρνηση παρότι μια πρόσφατη δημοσκόπηση τον θέλει εκτός, ενώ τόνισε πως θα ορίσει σαφείς κανόνες ηθικής για τους πολιτικούς στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 από τα 140 προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί η δόση λέει ο Κοστέλο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανανέωση της θητείας του πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ- Καταψήφιση η ΝΔ

ΑΚΟΜΗ: Εκτός Rolland Garros ο Χαμού μετά από παρενόχληση σε δημοσιογράφο