Οι Ελληνικές αρχές έπιασαν τον Wu Tian Min – Γιατί τον θέλει η Αμερική

Ο 52χρονος Κινέζος Wu Tian Min καταζητείται από τους Αμερικάνους για σωρεία ποινικών αδικημάτων όπως κατασκοπεία, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εξαγωγής όπλων, πυρομαχικών και ξεπλύματος χρήματος.
Όπως φαίνεται οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη συλλάβει τον 52χρονο και είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Η συζήτηση περί έκδοσης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί λόγω των απεργιών.

Το κατηγορητήριο του δικαστηρίου της περιφέρειας της κεντρικής Καλιφόρνιας έχει σχηματισθεί
εις βάρος του 52χρονου καθώς φέρεται ότι επιχείρησε να αγοράσει λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας, μια κεραία μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών.
Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ζήτησε από την ελληνική αστυνομία να τον εντοπίσουν και να τον παρακολουθήσουν.
Παράλληλα, ο κατηγορούμενος φαίνεται να έχει αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία μπορεί να υποκλέπτει στρατιωτικά μηνύμτα ακόμη και αν είναι κωδικοποιημένα και να τα αποκωδικοποιεί.
Αμέσως μετά το σήμα της πρεσβείας η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί τον Κινέζο, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε επαφή με εκείνους που θα του προμήθευαν τον εξοπλισμό της παρακολούθησης έναντι δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αλλά μόλις ολοκληρώθηκε, ο 52χρονος συνελήφθη.