Τον “τσάκωσαν”! Οι κάμερες “έπιασαν” τον κλέφτη του Βόλου

κλέφτη

Το πρόσωπο του κλέφτη των ιατρικών μηχανημάτων από το νοσοκομείο του Βόλου καταγράφηκε από τις κάμερες. Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους και δυο σάκους που άφησε πίσω του.
Το πρόσωπο που κλέφτη φαίνεται καθαρά από τις κάμερες, όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον ακτινολόγο. Τότε ήταν που πανικοβλήθηκε και τράπηκε σε φυγή πηδώντας από το παράθυρο του γαστρεντερολογικού ιατρείου των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.
Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκονται τα στοιχεία για ταυτοποίηση του DNA αλλά και την εύρεση τυχόν δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ευρήματα από τις ληστείες στα νοσοκομεία, που θα τους δηγήσουν στον δράστη, ενώ συνάμα θα αποκλείσουν κάθε εσωτερική εμπλοκή από τα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών οι κλέφτες είχανγνώση γύρω από τα μηχανήματα, τον τρόπο αφαίρεσης τους αλλά και του χώρου στον οποίο βρίσκονταν.
Εικάζεται πως ο ιατρικός εξοπλισμός θα πουληθεί είτε στο εξωτερικό είτε στη “μαύρη” αγορά ενώ γίνεται κατανοητό πως η κλοπή προκάλεσε κενό στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα την υπολειτουργία τους. Την ίδια ώρα οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές κάτι που δεν αποκλείει την εμπλοκή ιδιωτικών συμφερόντων.