“Πανικός” στην Βουλή – Ο Κασιδιάρης έσπρωξε και έβρισε τον Δένδια

Πρωτοφανή περιστατικό έλαβε χώρα μέσα στην Βουλή με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια.

Το βίντεο που υπάρχει από την Βουλή φαίνεται να αποκαλύπτει την συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ο λόγος που ο κ.Κασιδιάρης χειροδίκησε και έβρισε τον κ.Δένδια είναι επειδή ο δεύτερος πέρασε από μπροστά του όταν εκείνος μιλούσε. “Όχι από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω” ακούγεται να λέει στον Δένδια ενώ εκείνος σταματά και του ζητά τον λόγο. Η κίνηση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κασιδιάρη, ο οποίος του είπε με έντονα “Τι ύφος είναι αυτό;”.
Τότε, ο σκηνοθέτης αλλάζει πλάνο και δείχνει τους βουλευτές να βρίσκονται σε σύγχυση.
Οι καταγγελίες των βουλευτών αναφέρουν πως ο κ.Κασιδιάρης, έσπρωξε βίαια τον βουλευτή της Ν.Δ ενώ οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες του έριξαν μπουκάλια με νερό. Δυο εξ αυτών πήγαν απειλητικά προς τον Δένδια.
Η εικόνα επανήλθε και ακούγεται ο πρόεδρος της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει πως ο Κασιδιάρης αποβάλλεται και καλεί την φρουρά να τον μεταφέρει έξω.
Σε προσπαθειά του να επιβάλλει την τάξη, ο κ. Μπαλαούρας ζητάει από τους βουλευτές να καθήσουν ενώ ακολούθησε διακοπή 5 λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κάτι το οποίο δεν συνέβη.
Εν τέλει μετά από την συγγνώμη του προέδρου της συνεδρίασης προς τον Δένδια ανακοινώθηκε η πρόταση μομφής προς τον Κασιδιάρη.

 

Η δήλωση Δένδια για την επίθεση από τον Κασιδιάρη

«Μόλις τελείωσε η συζήτηση για το επείγον περνάω μπροστά από τα έδρανα της Xρυσής Αυγής για να βγω από την ολομέλεια. Την ώρα που μιλούσε ο κύριος Κασιδιάρης μου λέει ”που πας ρε γιατί περνάς από μπροστά μου όταν μιλάω”. Γυρίζω να το κοιτάξω, με σπρώχνει με τα δύο χέρια και αρχίζει να φωνάζει «σήκω φύγε από δω ρε». Συνεχίζω να μην φεύγω και κινείται να μου επιτεθεί. Τον μαζεύουν κάποιοι, άλλοι τον πιάνουν και τον σπρώχνουν προς τα πίσω. Αυτός αρχίζει να πιάνει μπουκάλια να εκτοξεύει νερά και ότι άλλο έβρισκε. Θεώρησα ότι το σωστό ήταν να μην μετακινηθώ από κει διότι αν το έκανα σημειολογικά αυτό θα σήμαινε κάτι. Έμεινα εκεί και συνέχισε να με βρίζει και εμένα και το Σαμαρά και τον Βορίδη. Μας έβριζε σχεδόν το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της χρυσής Αυγής, πετάγανε μπουκάλια νερά και οτιδήποτε άλλο”.