Πιστός στις θέσεις του ο Σόιμπλε: Καμία ελάφρυνση του χρέους

Σόιμπλε - χρέος - πιστός

Σε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρέμεινε πιστός στις θέσεις του.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει είναι αξιοσημείωτες και ο στόχος είναι να γίνει η οικονομία της χώρας ανατγωνιστική, κάτι το οποίο δεν είναι ακόμη. “Οι αγορές πρέπει να εμπιστευτούν την Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά για τις διαφωνίες για το ζήτημα του χρέους με το ΔΝΤ, είπε πως το ΔΝΤ ήταν πιο συντηρητικό στις προβλέψεις του σε σχέση με την Ευρώπη ενώ αντέδρασε στις δηλώσεις του συναδέλφου του στην γερμανική κυβέρνηση του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γάμπριελ, όταν είπε πως πρέπει αν ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας.
Ο Σόιμπλε απάντησε πως η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει το ελληνικό πρόγραμμα το 2015και δεν μπορεί να υπάρξει καινούργιο τώρα.
Ενώ επανέλαβε πως μια ελάφρυνση πριν την λήξη του τρέχοντος προγράμματος θα απαιτούσε νέα εντολή στην γερμανική Βουλή. Επίσης, είπε πως δεν θα διαπραγματευτεί για ζητήμτα που δεν επιτρέπει ο γερμανικός νόμος.