Πολιτική ήττα Τσίπρα – Δεν έρχεται καλύτερη λύση για το χρέος

Σε δημοσίευμα της, η Handelsblatt εκτιμάει πως η Ελλάδα δεν θα πετύχει καλύτερο συμβιβασμό ενώ προβλέπει και πολιτική ήττα του Τσίπρα.

Στην διαδικτυακή μορφή της έχει τον τίτλο “Η Αθήνα επιμένει για την ελάφρυνση χρέους”, από όπου ενημερώθηκε από την ενημέρωση ξένων συντακτών από Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου εχθές. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επίκειται από το ναυάγιο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αυξάνεται η νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο η χώρα αντιμετωπίζει ”βαριές” αποπληρωμές δισεκατομμυρίων, που δεν μπορούν να καταβληθούν χωρίς νέα δόση από τους δανειστές. Η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι. Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος δεν θα μπορέσουν στο επόμενο Eurogroup να φτάσουν σε μεγαλύτερο συμβιβασμό από εκείνον που παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα. Θα είναι πολιτική ήττα για τον Τσίπρα, που οι βουλευτές του ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας και το πακέτο μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης χρέους».
Η γερμανική εφημερίδα δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει με το χρέος ενώ σημείωσε πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν πληροί τις προυποθέσεις. Ενώ συνάμα υποστήριξε πως ο Τσακαλώτος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, μιας και δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν θα ρισκάρει την αθέτηση πληρωμών αν απορρίψη τη δόση.
Παράλληλα, σχολιάζει την εξωτερική εμφάνιση του 57χρονου ΥΠΟΙΚ, ο οποίος σύμφωνα με την Handelsblatt, έχει σημάδια από τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. “Δείχνει κουρασμένος και γκρινιάρης” σχολιάζει.
Πάντως, πέρα από τις εκτιμήσεις της γερμανικής εφημερίδας ο κ. Τσακαλώτος, χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ανταποκριτών ξένου τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε να κατεβάζει μόνος του τον πήχη λέγοντας ότι «αναζητούμε μια καλή λύση όχι μια τέλεια λύση», υπογραμμίζοντας παράλληλα, όμως, ότι «δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22».