Προκλητική διαφήμιση! Δελεάζει απεργό πείνας με λαχταριστά τρίγωνα!

διαφήμιση

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας με πρωταγωνιστή ένα απεργό πείνας. Η αλυσίδα εστιατορίων αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για μια ανάρτηση του ισραηλινού της franchise που χρησιμοποίησε εικόνες του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι σε διαφημισή του, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου.

Φυσικά, η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της, δημιούργησε πανικό στους Παλαιστίνιους και υπήρχαν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων.

Οι Παλαιστίνιοι δεν θα μπορούσαν να δεχτούν την εταιρεία να χρησιμοποιήσει τους διαφημιστικούς λόγους την απεργία πείνας που ξεκίνησαν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές.
Οι ισραηλινές αρχές μετέδωσαν την Κυριακή δύο βίντεο του Μπαργούτι να τρώει στο κελί του, με τους υποστηρικτές του να καταγγέλουν ότι πρόκειται για μοντάζ.
Εκπρόσωποι της απεργίας χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς αυτούς «ψευδείς φήμες» και ισραηλινή απόπειρα «για ψυχολογικό πόλεμο». Η Εθνική Επιτροπή για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια της Απεργίας επεσήμανε μάλιστα ότι οι εικόνες αυτές του Μπαργούτι είχαν τραβηχτεί το 2004.
Η Pizza Hut Israel χρησιμοποίησε το υλικό αυτά, προσθέτοντας ένα κουτί πίτσας στο πάτωμα του κελιού του Μπαργούτ«Μπαργούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία, γιατί όχι με μια πίτσα;», γράφει η λεζάντα.

Μια εκπρόσωπος της Pizza Hut International ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της αλυσίδας.

«Η ενέργεια αυτή ήταν εντελώς ανάρμοστη και δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας μας. Αν προσεβλήθη κάποιος, λυπούμαστε ειλικρινά», πρόσθεσε.

Ο ακτιβιστής Αλάα Αμπού Ντίαμπ κατέγγεικε στο Facebook ότι «Η Pizza Hut γελοιοποιεί την απεργία πείνας κρατούμενων», χρησιμοποιώντας το hashtag #boycott_pizzahut (μποϊκοτάρετε την Pizza Hut).

Η BDS, η οργάνωση που διεξάγει μια διεθνή εκστρατεία οικονομικού μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ανέφερε σε μήνυμά της προς το AFP ότι υποστηρίζει τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της Pizza Hut, «κυρίως στον αραβικό κόσμο».