“Σάρωσε” ο Μακρόν με 66,1%! Η Ευρώπη πανηγυρίζει και … ανακουφίζεται! (φωτο)

Μακρόν

Τη νίκη του επί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, γιόρτασε χθες Κυριακή 7/5/2017 ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο δεύτερος γύρος για την προεδρική καρέκλα σημαδεύτηκε από την υψηλή αποχή όμως ο νεαρός πολιτικός φαίνεται να κατέγραψε άνοδο αστραπή!

Ο κεντρώος Μακρόν, στα 39 του χρόνια, θα γίνει ο όγδοος πρόεδρος της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας, ο νεότερος στην ιστορία της χώρας, αφού συγκέντρωσε 66,1% των ψήφων αφήνοντας πίσω του την Μαρίν Λεπέν με 33,9%.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και να ευχαριστήσει χιλιάδες από τους υποστηρικτές του, από 20.000 μέχρι 40.000 κατά πηγές από το περιβάλλον του. Εκεί έφτασε βαδίζοντας μόνος του στην αυλή του άλλοτε βασιλικού παλατιού.
«Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις εναντίον των διχασμών που μας υπονομεύουν», υποσχέθηκε ο πρώην τραπεζίτης, που διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται την «οργή», τη «σύγχυση», τις «πεποιθήσεις» αυτών που ψήφισαν την υποψήφια του FN.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στάθηκε στο ότι η έκβαση των προεδρικών εκλογών είναι κάτι «χωρίς προηγούμενο», κάτι που «όλοι μου έλεγαν ότι ήταν αδύνατον». Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από κοντά του, η κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Μακρόν.
Το πρώτο ζευγάρι της Γαλλίας φαίνεται να έχει συζητηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κυρίως εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς ηλικίας αλλά και για τις τρυφερές στιγμές που φαίνεται να ήρθαν στο φως. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν “φοβάται” τους επικριτές του και για αυτό δεν αποφύγει να φιλήσει την σύζυγό του στο στόμα ή να της πιάσει το χέρι σε κάποια εκδήλωση.

BRIGITTE - MAKRON

Εμανουέλ Μακρόν