Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης πρωθυπουργού

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το κλίμα όταν στις 7:00 το πρωί έφτασε η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου και θα τεθεί για λαϊκό προσκύνημα.
Στη συνέχεια, στις 15:00, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκφωνήσουν τους επικήδειους.
Το στρατιωτικό άγημα και η οικογένεια του εκλιπώντος απέδωσαν τις πρώτες τιμές. Στην δοξολογία βρέθηκαν βρακοφόροι από την Κρήτη για να τιμούσουν με την σειρά τους τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Πριν τις 7 το πρωί, έφτασε η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο και την αδερφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας, Αλεξία και Κώστας Μητσοτάκης και εν συνεχεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκη με την σύζυγό του Μαρέβα.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε να εξαιρεθεί η κηδεία από δημόσια δαπάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σημίτης για Μητσοτάκη: Ρεαλιστής, ανθεκτικός και ξεχωριστή κουλτούρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Μητσοτάκη: Να μην ταφεί δημοσία δαπάνη

ΑΚΟΜΗ: Αναβάλλουν τον γάμο τους Κοσιώνη – Μπακογιάννης