Στον τελικό του Europa η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-1

“Καρδιοχτύπησε” η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι την λήξη του ματς με την Θέλτα, όμως κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Europa League. Η ομάδα του Μουρίνιο αναδείχθηκε ισόπαλη me 1-1 με την Θέλτα του Τράφορντ και σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Ισπανία προκρίθηκε και θα συναντήσει τον Άγιαξ.
Ο αγώνας:

Οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι απείλησαν μόλις στο 4ο λεπτό,με τον Ιάγο Άσπας να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Σέρχιο Ρομέρο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 17ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ. Ο Φελαΐνί με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ράσφορντ έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Ρομέρο ήταν πάντα σε ετοιμότητα, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Οι Άγγλοι άγγιξαν το 2-0 στο 49′, αλλά ο Σέρχιο Αλβάρεθ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Χένριχ Μχιταριάν, όπως και το κοντινό πλασέ του Φελαϊνί στο 69′.

Στο 75′ ήταν η σειρά της Θέλτα να χάσει μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκουιντέτι να αστοχεί σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Οι Ισπανοί ισοφάρισαν τελικά στο 85′ με κεφαλία Φακούντο Ρονκάγλια από σέντρα του Μπονγκοντά. Στο 88′ οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες, μιας και αποβλήθηκαν οι Μπεγί και Ρονκάγλια, μετά από έναν έντονο τσακωμό που είχαν.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν στα εναπομείναντα λεπτά το γκολ της νίκης, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ κι έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κλοντιό Μποβί έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γκουϊντέτι δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σκορπώντας την απογοήτευση στους Ισπανούς φιλάθλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Αντέρ Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86′ Ρούνεϊ), Μχιταριάν (77′ Κάρικ), Ράσφορντ (89′ Σμόλινγκ).

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια (68′ Μπονγκοντά), Πάμπλο Ερνάντες, Βας (46′ Χοθαμπέντ), Ιάγο Άσπας, Σίστο (80′ Μπουβού), Γκουιντέτι.