Στο Βατικανό ο Τραμπ! Το θεμό κλίμα με τον Πάπα και η… Μελάνια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται το Βατικανό σήμερα για συνομιλίες με έναν από τους πιο διάσημους επικριτές του, τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς οι δύο άνδρες αντάλλαξαν οξείς χαρακτηρισμούς κατά την αμερικανική προεδρική προεκλογική περίοδο πέρυσι.

Πέρυσι, ο πάπας δήλωσε πως ένας άνθρωπος που σκέφτεται να αναγείρει τείχη και όχι γέφυρες «δεν είναι χριστιανός», αναφερόμενος στην προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Τραμπ έχει πει ότι είναι «επαίσχυντο» για τον πάπα, ο οποίος αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των δύο δις καθολικών στον κόσμο, να εκφράζει αμφιβολία για την πίστη του. «Όταν και εάν το Βατικανό βρεθεί υπό επίθεση από το ISIS (Ισλαμικό Κράτος), το οποίο, όπως ξέρουν όλοι, αποτελεί το ύψιστο τρόπαιο για το ISIS, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο πάπας θα εύχεται και θα προσεύχεται να είχε γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε.

Ο πάπας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα είναι «ειλικρινής» με τον Τραμπ αλλά ότι δεν θέλει να τον κρίνει προτού ακούσει τις απόψεις του αυτοπροσώπως.

Ένας λόγος της επίσκεψης του Τραμπ στο Βατικανό είναι για να τονίσει πώς η συνεργασία μεταξύ των τριών κυρίων θρησκειών μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή των ισλαμιστών μαχητών. «Θεωρούμε πως το ταξίδι αυτό είναι απαραίτητο για να φέρουμε σε επαφή τη μουσουλμανική πίστη, την εβραϊκή πίστη και κατόπιν την καθολική πίστη, τη χριστιανική πίστη», είπε ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους καθ’ οδόν στη Ρώμη.

Μελάνια-Ντόναλντ-Τραμο-Πάπας-Βατικανό

Η χειραψία με τον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ και η Πρώτη Κυρία έφτασαν στο Βατικανό.
Η Μελάνια Τραμπ, έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις, μιας και εμφανίστηκε με ένα μαύρο δαντελένιο πέπλο στο κεφάλι όπως προστάζει η παράδοση των καθολικών.
Από την άλλη, οι δυο άντρες αντάλλαξαν μια εγκάριδα χειραψία μπροστά στις κάμερες με ιδιαίτερα θεμό κλίμα, παρά τις διαφορές τους.
Τα ιταλικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε κομφούζιο στη Ρώμη, όπου έφτασε χθες το απόγευμα.
Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του Τραμπ που τον έχει ήδη οδηγήσει στη Σαουδική Αραβία, στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και στη Σικελία για να παραστεί στη σύνοδο των χωρών της Ομάδας των 7 (G7).