Στο “πόδι” η Αντιτρομοκρατική! Τι ψάχνουν για την ληστεία στο Γεωπονικό

25ΧΡΟΝΟς ΛΗΣΤΕΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ

Νέο πυρήνα με διασυνδέσεις με έγκλειστα μέλη ένοπλων οργανώσεων εντόπισε η ελληνική αστυνομία, μελετώντας τις λεπτομέρειες της ληστείας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη σύλληψη του 25χρονου ληστή, ο οποίος σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός ληστής προέρχεται από μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια, μιας και ο πατέρας του είναι γνωστός συνδικαλιστής και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ενώ η μητέρα του είναι αποσπασμένη στην κοινοβουλευτική ομάδα και υποψήφια στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του 25χρονου, φαίνεται να έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής το 2013, όταν βρισκόταν σε καφετέρια στην Νέα Φιλαδέλφεια για συμμετοχή σε δυο ληστείες στο Βελβέντο Κοζάνης και τα Φιλώτα Φλώρινας.

Η οικογένεια δεν έφυγε λεπτό από το πλάι του νεαρού φοιτητή, ο οποίος κατηγορήθηκε και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς, όμως το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 χρόνων και 11 μηνών μόνο για τις ληστείες.

Από την άλλη, ο μικρός αδερφός, ο 25χρονος που “έβαλε στο μάτι” στην χρηματαποστολή της Γεωπονικής, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές αρχές. Όπως φαίνεται, είναι “καθαρός” και οι μόνες πληροφορίες που πλανώνται είναι ότι έχει πάρει μέρος πολλές φορές σε πορείες και διαδηλώσεις συμπαθούντων στου Πυρήνες.

Το 9αρι πιστόλι που βρέθηκε πάνω του βρίσκεται ήδη στα Εγκληματικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι αρχές αναζητούν να βρουν αν και σε ποια ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί ενώ οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να πουν με ακρίβεια ποιος είναι ο δεύτερος ληστής.

Η στάση του 25χρονου και η καλοστημένη δουλειά

Η Ασφάλεια δεν περιμένει να μάθει πολλά από τον 25χρονο, ο οποίος διατηρεί σιγή ιχθύος και αρνείται να αποκαλύψει τον δεύτερο δράστη.
Η επιχείρηση των δυο, για την ληστεία της χρηματαποστολής, φαίνεται να ήταν καλά προσχεδιασμένη αλλά απέτυχε στα σημεία.
Η απειρία τους φαίνεται να ήταν ο κυριότερος λόγος αποτυχίας του σχεδίου.

Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει να βρει απαντήσεις για το τι κρύβεται πίσω από την πράξη αυτή, ψάχνοντας τα κινητά τηλέφωνα, της κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και της επαφής του 25χρονου.
Την υπόθεση την χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας ενώ παράλληλα και η Αντιτρομοκρατική διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο 25χρονος έχει σχέσεις ή όχι με τον αδερφό του.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί επικεντρώνονται στα εξής:
– Οι κασετίνες της χρηματαποστολής με τα χαρτονομίσματα που θα εφοδίαζαν το ΑΤΜ της Γεωπονικής Σχολής, δεν περιείχαν ως συνήθως χρωμοπαγίδα που αχρηστεύει το ρευστό. Η Ασφάλεια ερευνά αν αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν οι δράστες και δεν αποφάσισαν να χτυπήσουν τυχαία αλλά στοχευμένα.
– Έχει διαπιστωθεί ότι το τελευταίο διάστημα διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι υπάρχει άβατο για την Αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους για να μεταφέρουν εκεί τη δράση τους. Για παράδειγμα αντί να ληστέψουν μια χρηματαποστολή σε ένα σούπερ μάρκετ επέλεξαν να χτυπήσουν μέσα στο πανεπιστημιακό ίδρυμα έτσι ώστε να μην έρθουν τετ- ε τετ με τους αστυνομικούς.
– Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και τους πρόδωσε αφού δεν πήρε μπροστά, είχε κλαπεί πριν δύο ημέρες. Μια κίνηση που δίνει την εντύπωση ότι οι ληστές προγραμμάτιζαν ημέρες και μελετούσαν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο πριν περάσουν στην πρακτική εφαρμογή.