Συνεχίζει ο Ερντογάν: 260 εντάλματα σύλληψης φίλων του Γκιουλέν

Γκιουλέν Ερντογαν
Γκιουλέν Ερντογαν

Πάνω από 260 εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο πρώην σύμμαχος του Ερντογάν θεωρείται υποκινητής του πραξικοπήματος που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou, η Εισαγγελία ζήτησε την προσαγωγή 144 στρατιωτικών και ενός ιερωμένου που ζει στις ΗΠΑ. Οι πρώτοι θεωρούνται υποστηρικτές του Γκιουλέν ενώ ο δεύτερος κατηγορείται πως οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο ιερωμένος φαίνεται να αρνείται κάθε ανάμιξη στο πραξικόπημα αφού δηλώνει πως ηγείται ενός δικτύου σχολείων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων που έχουν στόχο την προωθήσει ενός προοδευτικού και φωτισμένου Ισλάμ.
Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 20 προσαγωγές. Επιπλέον, το πρακτορείο αναφέρει, πως έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για 124 ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ByLock. Αυτό είναι μια εφαρμογή που έχει κρυπτογραφημένα μηνύματα που σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία ήταν το εργαλείο της επικοινωνίας των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η αναλυτική λίστα είναι η εξής:
124 άνθρωποι καταζητούνται στην Άγκυρα
33 στην τουρκική Αρχή Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφοριών
36 στην Αρχή Αγορών Κεφαλαίου
55 σε ιδιωτικά σχολεία που τα έχουν υποστηρικτές του Γκιουλέν και τα έχουν κλείσει οι αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ν. Κορέα άνοιξε πυρ σε ιπτάμενο αντικείμενο της Β.Κορέας