Σύζυγος ένοπλου στα Χανιά: “Θα πετάξουμε τα παιδιά μας στην θάλασσα!”

ΟΚΑΝΑ ΧΑΝΙΩΝ

Η σύζυγος του 45χρονου φαίνεται να είναι σε απόγνωση μιας και ο άντρας της έχει ταμπουρωθεί από το πρωί στον ΟΚΑΝΑ Χανιών,  όπου εισέβαλε κραδαίνοντας ένα πιστόλι!

Κύριο αίτημα του άντρα είναι να μην κατεδαφιστεί το περιπτερό που έχει στο Ενετικό Λιμάνι Χανθιών από το οποίο βγάζει τα προς το ζην και στηρίζει την οικογενειά του.
Η σύζυγος και μητέρα των 5 παιδιών του, του έχει ζητήσει να παραδοθεί. Λέξεις και προτροπές που έπεσαν στο κενό μέχρι στιγμής.

Οι δημοσιογράφοι του Flashnews φυσικά, βρήκαν την γυναίκα του 45χρονου και την ερώτησαν τι θα συμβεί αν χάσουν το περίπτερο. “Θα πάρουμε τα παιδιά μας και θα πάμε να πηδήξουμε στην θάλασσα” απαντά με ειλικρίνεια η ίδια.
Πως άρχισαν όλα
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ο 45χρονος εισέβαλε στα κτίρια του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά.
Ο πολύτεκνος που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μπήκε στο κτίριο με φωνές, απειλές και κρατώντας ένα πιστόλι.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης πυροβόλησε με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν στα πυρά.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος φέρεται να έχει τραυματισθεί ελαφρά. Στο σημείο βρίσκονται και φίλοι του δράστη που στηρίζουν το αίτημά του.
Μέσα στο κτίριο αλλά σε διαφορετικό χώρο βρίσκονται τρεις εργαζόμενοι, ενώ έξω σε αυτό και σε αρκετή απόσταση αφού η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, βρέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι καθώς και συμμετέχοντες στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μετέβη στο σημείο προκειμένου να διαβεβαιώσει τον άντρα πως δεν θα εφαρμοστεί – τουλάχιστον για το καλοκαίρι – η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου. Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Βάμβουκας συνομίλησαν μαζί του και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο ίδιος ζήτησε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως είπε ο κ.Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.

Εκεί μετέβη και ο πατέρας του προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.