Το ταξίδι της διατροφής: Μια υπερπαραγωγή που ξεκινάει από την προϊστορία

Το ταξίδι της διατροφής: Μια υπερπαραγωγή που ξεκινάει από την προϊστορία

Η διατροφή στην Ελλάδα από την προϊστορία μέχρι σήμερα: είναι η νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα της Anemon Productiοns και την επιστημονική υποστήριξη και την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται χρονολογικά, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, μέσα από δραματικές αναπαραστάσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές, εντυπωσιακά γυρίσματα στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, effects/animation, αερολήψεις, σπάνια αρχειακά φίλμ χαρακτηρίζουν αυτό το σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τηλεοπτικό εγχείρημα.
Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες, γυρίσματα σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, σε όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα καθώς και σε σημαντικές τοποθεσίες στο εξωτερικό όπως η Κωνσταντινούπολη, η Καππαδοκία και η Μικρά Ασία, η  Μασσαλία, η Σικελία και η Ρώμη. Ερευνητές και ειδικοί της διατροφής, φωτίζουν άγνωστες πτυχές της εξέλιξης των τροφών και της μαγειρικής καθώς και τις πολιτιστικές επιρροές που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής διατροφής και ταυτότητας.

Το πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «το Πρώτο Γεύμα» αποκαλύπτει πώς η αναζήτηση και η διαχείριση της τροφής ήταν η κινητήριος δύναμη στη διαμόρφωση του κόσμου μας. Από τους κυνηγούς ελεφάντων την Εποχή των Παγετώνων ως τους πρώτους ψαράδες του Αιγαίου, και από τους γεωργούς της Καππαδοκίας ως τα μεγάλα συμπόσια στα Μινωικά και Μυκηναϊκά ανάκτορα, ανακαλύπτουμε τις μεγάλες επαναστάσεις που οδήγησαν στην εκκίνηση του ελληνικού πολιτισμού.