Τρία εκατομμύρια πλουσιότερος ο Ομπάμα – Πως τα κατάφερε

Σε βίλα 20 χιλιάδων δολαρίων στην Τοσκάνη ξεκουράζεται ο Μπαράκ Ομάμα μετά την συμμετοχή του σε διεθνές συνέδριο στο Μιλάνο από την οποία έγινε πλουσιότερος κατά τρία εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ήταν το πρώτο του ταξίδι, απαλλαγμένος από τον τίτλο του πλανητάρχη και για αυτό ο πρώην πρόεδρος συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.
Με αρκετά διαφορετικό λουκ, τώρα που δεν τον κυνηγάει και το πρωτόκολλο, εμφανίστηκε στην ομιλία του.
Από το βήμα του συνεδρίου τόνισε πως για τα επόμενα δέκα χρόνια η προτεραιότητα του θα είναι η μάχη κατάτης κλιματικής αλλαγής.
«Δεν πιστεύω ότι αυτός ο πλανήτης είναι καταδικασμένος σε συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες. Πιστεύω ότι αυτά είναι προβλήματα που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο και μπορούν να λυθούν από τον άνθρωπο».
850 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν οι 3.500 συμμετέχοντες για να παρακολουθήσουν την ομιλία του αναμεσά τους και ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, ο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα όμως με τους «Los Angeles Times», τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ομιλία του, δηλαδή 3 εκατομμύρια ευρώ, τα πήρε ο ίδιος ο Ομπάμα, και θα τα διαθέσει, όπως είπε, στο «ίδρυμα Obama» για την παγκόσμια πρόοδο.