Ομολόγησε ο αδερφός του μακελάρη! Ο ρόλος της μητέρας του

Μετά την επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ, συνελήφθησαν τα αδέρφια Αμπεντί. Όπως γίνεται γνωστό, ο αδερφός του μακελάρη γνώριζε για τα φονικά του σχέδια.

Ο 20χρονος Χασέμ Αμπεντί συνελήφθη στη Λιβύη και με βάση πληροφορίες από την μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης, ομολόγησε στις αρχές ότι γνώριζε πως ο αδελφός του, Σαλμάν, προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση και ότι αμφότεροι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ρόλος της μητέρας

Ο βομβιστής αυτοκτονίας, Σαλμάν Αμπέντι, φαίνεται να είχε μιλήσει, πριν την επίθεση με την μητέρα του. Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα του είναι πυρηνικός επιστήμονας.

Στο  BBC’s Newsnight  μίλησε πηγή από την ασφάλεια της Λιβύης και δήλωσε πως ο Αμπέντι τηλεφώνησε στον αδερφό του στη Λιβύη λέγοντάς του να του τηλεφωνήσει η μητέρα του Σάμια Ταμπάλ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του αποφοίτησε ανάμεσα στους κορυφαίους από το Πανεπιστήμιο της Τρίπολης.

Από την άλλη σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, αναφέρουν πως η μητέρα του μακελάρη είχε φόβους πως ο γιος της είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.  Η οικογένεια του τρομοκράτη είχε ενημερώσει τις αρχές για τον 22χρονο καθώς φοβόταν ότι είχε γίνει «επικίνδυνος».

Όπως αποκαλύφθηκε από ασφαλείς πηγές, η μητέρα του καμικάζι είναι στενή φίλη της συζύγου ενός πρώην διοικητή της Αλ Κάιντα, ο οποίος κάποτε ήταν στη λίστα των πιο περιζήτητων τρομοκρατών του FBI, ο οποίος είχε επικηρυχθεί με 20 εκατομμύρια δολάρια.

Φίλος, όμως της οικογένειας, αναφέρει πως οι γονε΄ςι του είναι συγκλονισμένοι από αυτό που έκανε ο γιος τους.