Handelsblatt: Διαφωνίες και έντονο κλίμα στο Μπάρι για το ελληνικό χρέος

Οι διαφωνίες στο Μπάρι της Ιταλίας , μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου για το ελληνικό χρέος, πυροδότησαν δημοσίευμα της Handelsblatt.

Όπως φαίνεται, η γερμανική ιστοσελίδα της εφημερίδας φαίνεται να αντιλήφθηκε πως τα πράγματα σοβάρεψαν στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7.
Περιγράφει τις δυσκολίες να βρεθεί μια χρυσή τομή αλλά και κοινός τόμος σκέψης μεταξύ Σόιμπλε και Λαγκάρντ. “Το διαφιλονικούμενο θέμα ήταν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και οι δυο σημαντικοί παράγοντες, Λαγκάρντ και Σόιμπλε είχαν πολλά να ξεκαθαρίσουν” λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τα ενδότερα. Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα γίνουν κι άλλες συναντήσεις. Αλλά και οι Ιταλοί οικοδεσπότες δεν θέλουν να επισκιάσει η ελληνική κρίση τη συνάντηση της ομάδας G7. Εχουν άλλη ατζέντα που είναι τα κλασσικά θέματα μιας τέτοιας συνάντησης όπως η παγκόσμια οικονομία το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα και η διεθνής φορολογική πολιτική», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Οι διαφωνίες στο Μπάρι της Ιταλίας , μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Βερολίνου για το ελληνικό χρέος, πυροδότησαν δημοσίευμα της Handelsblatt.
Όπως φαίνεται, η γερμανική ιστοσελίδα της εφημερίδας φαίνεται να αντιλήφθηκε πως τα πράγματα σοβάρεψαν στην συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7.
Περιγράφει τις δυσκολίες να βρεθεί μια χρυσή τομή αλλά και κοινός τόμος σκέψης μεταξύ Σόιμλε και Λαγκάρντ. “Το διαφιλονικούμενο θέμα ήταν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και οι δυο σημαντικοί παράγοντες, Λαγκάρντ και Σόιμπλε είχαν πολλά να ξεκαθαρίσουν” λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Από το λεγόμενο Washington Group αναφέρθηκε ότι γίνονται διεργασίες για κάποιο συμβιβασμό, κανείς όμως δεν περιμένει κάποια επιτυχία, όπως αναφέρει πηγή που γνωρίζει τα ενδότερα.Ισως την ερχόμενη εβδομάδα γίνουν κι άλλες συναντήσεις. Αλλά και οι Ιταλοί οικοδεσπότες δεν θέλουν να επισκιάσει η ελληνική κρίση τη συνάντηση της ομάδας G7. Εχουν άλλη ατζέντα που είναι τα κλασσικά θέματα μιας τέτοιας συνάντησης όπως η παγκόσμια οικονομία το παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα και η διεθνής φορολογική πολιτική», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.