Επεισόδια στην Αθήνα από τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Update)

Συμπλοκή και ένταση επικρατεί στη Βουλή από τους 2500 εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων, καθώς μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών οι εργαζόμενοι έφτασαν στο κτίριο του κοινοβουλίου και επιχείρησαν να εισέλθουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση των αστυνομικών με χημικά.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα και η ένταση γενικεύτηκε.Η αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε γενικευμένα επεισόδια και “μάχες” σώμα με σώμα.

Νωρίτερα, έκρυθμη ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι απεργοί στην καθαριότητα των Δήμων που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, ξέσπασαν με επεισόδια την οργή τους έξω από το υπουργείο Εργασίας!

Οι εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια και άρχισαν να τα πετούν προς την πόρτα του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, ενώ στράφηκαν και κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, στον οποίον άρχισαν να πετούν μπουκάλια και αυγά. Τελικά ο κ. Πατούλης φυγαδεύθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, οι απεργοί δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό αλλά και εξαπέλυσαν μπογιές, ντομάτες και ότι έβρισκαν μπροστά τους και στα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, ενώ με τα χέρια τους τραβούσαν δυνατά τα συρματοπλέγματα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πάνου Σκουρλέτη τον οποίο άλλωστε κατηγορούν ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του για λύση στο θέμα των συμβάσεών τους.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Διαβάστε επίσης: Σε αξιοθέατο… σκουπιδιών μετατράπηκαν οι πόλεις της Ελλάδας

Μην χάσετε: Σοκ!Έρευνα DNA αποκάλυψε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι Έλληνες Κύπριοι!