Έκτισαν τοίχο στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών!

Μετά από ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο οικονομικών οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ «έχτισαν» συμβολικά την είσοδό του, υψώνοντας ένα τοίχος.

Στην προσπάθειά τους αυτή δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας από τους φύλακες αντέδρασε και παραλίγο να προκληθεί επεισόδιο αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν παρενέβη η αστυνομία.

Οι συνδικαλιστές παραμένουν έξω από το υπουργείο, ενώ αυτή τη στιγμή η οδός Νίκης είναι κλειστή.

Η διαμαρτυρία έχει θεσμικά αλλά και οικονομικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, των υπαλλήλων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας για όλο τον ασφαλιστικό βίο χωρίς επιβάρυνση.

Επίσης ζητούν αύξηση των δαπανών υγείας και σύγκλισή τους με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος ζητούν επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννακός στα μέσα ενημέρωσης, το προεδρείο έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί… «σύντομα θα είμαστε πάλι έξω από το υπουργείο» είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα μέτρα για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Λέσβου

 Μην χάσετε: Απίστευτο! Έκαναν το δάσος της Στροφυλιάς οίκο ανοχής