“Ανέκρουσεν πρύμναν” για την είσοδο ιδιωτών στα σκουπίδια ο Μπουτάρης

Με απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη το θέμα εισόδου ιδιώτη για την περισυλλογή των απορριμάτων “πάγωσε” μέχρι νεωτέρας, παρά την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα συζήτησης του δημάρχου της πόλης, με συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των εργαζομένων προκειμένου να βρεθεί κοινό σημείο επαφής και συμβιβαστική λύση μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης του δήμου.

Σε ερώτηση για το αν θα αποσύρει την απόφαση του να απευθυνθεί σε ιδιώτη, σε περίπτωση που βγει πλήρης ο στόλος των απορριμματοφόρων και όλοι εργαζόμενοι στους δρόμους, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε: “Δεν με νοιάζει πόσοι εργαζόμενοι και πόσα απορριμματοφόρα θα βγουν. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσει η πόλη”.

Όπως φαίνεται δήμος Θεσσαλονίκης και εργαζόμενοι βρίσκουν σημείο επαφές. Οριστικό αποτέλεσμα για το τι θα συμβεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης αναμένεται να δοθεί μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Χθες η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε από τον Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν σήμερα την περαιτέρω στάση τους.

Ωστόσο, από χθες διεμήνυσαν ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν τα απορριμματοφόρα του ιδιώτη, είτε στο ΣΜΑ είτε στο ΧΥΤΑ.

«Προσπαθούμε να εμποδίσουμε τον ιδιώτη. Θα μπει στην Καθαριότητα και θα κάνει τι; Αφού δεν μπορούν τα οχήματά του να μπουν στους στενούς δρόμους και τους μεγάλους τους έχουμε ήδη καθαρίσει», σημείωναν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Από, χθες, πάντως η εικόνα στην πόλη έχει βελτιωθεί καθώς το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να μαζέψει πάνω από 800 τόνους απορριμμάτων από την Δευτέρα το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Απαγορεύει τη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια ο Τόσκας!