“Αντίο Αμερική” αναφωνεί η Liberation – Συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο

Ο σχολιασμός της Liberation για την “έξοδο” του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή έρχεται με ένα πρωτοσέλιδο.

“Goodbye America” ή αλλιώς “Αντίο Αμερική” αναφωνεί η γαλλική εφημερίδα Liberation.
Το “αντίο” βρίσκεται με λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο ενώ η λέξη Αμερική είναι με κόκκινα γράμματα σε άσπρο φόντο. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, το μαύρο παρομοιάζεται ως πετρέλαιο (μιας και η αποχώρηση Τραμπ οφείλεται εν μέρει και σε αυτό) το οποίο κυλάει.
Το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας κάνει λάθος για ένα ιστορικό λάθος και ότι είναι μια διεθνή ντροπή. Ενώ σχολιάζει χαρακτηριστικά πως: «Η έξοδος απ’ τη συμφωνία είναι μια νίκη για το πιο άγριο λόμπι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων. Και τον εθνικιστή της alt-right Στιβ Μπάνον, σύμβουλο στρατηγικής του Τραμπ, αλλά και τον Σκότ Προύιτ, διευθυντή της αποδεκατισμένης από άνευ προηγουμένου χτυπήματα Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος… Τις τελευταίες ημέρες ισχυρές προσωπικότητες υπέρ της Συμφωνίας των Παρισίων κινητοποιήθηκαν για να μεταπείσουν τον Τραμπ…. Αλλά μάταια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο – Έως 72,45% οι κρατήσεις από φόρους και εισφορές

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτός είναι ο νέος ζάμπλουτος σύντροφος της Αθηνάς Ωνάση (φωτο)

ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστική συνέντευξη Πούτιν – Πότε θα μεταδοθεί