Βαρδής Βαρδινογιάννης: “Η χώρα μας έχει ανάγκη όλους μας”

Παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας έκανε σήμερα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. Ο πρόεδρος της Motor Oil, κ ατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα προβλήματα της χώρας πρέπει να τα κοιτάξουμε όλοι μαζί. Ο καθένας έχει τη δική του κομματική τοποθέτηση. Η Motor Oil δεν έχει, δεν κομματίζεται! Η εταιρία έχει να σκέφτεται τους ανθρώπους της, τους εργαζόμενους της και τη χώρα μας».
Στη συνέχεια και έχοντας απέναντί του τους μετόχους, επισήμανε ακόμα πως “…ο καθένας ανήκει κάπου πολιτικά. Εμείς δεν πολιτευόμαστε. Οι εργαζόμενοι σέβονται την εταιρία και η εταιρία σέβεται τους εργαζόμενους. Η εταιρία δεν αγνοεί τους εργαζόμενους και είναι δύσκολο να ξέρουμε ότι ο εργαζόμενος μας έχει άρρωστο τον πατέρα ή τη μάνα του. Η χώρα μάς έχει ανάγκη όλους. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο. Δεν πρέπει να αγνοείτε τον διπλανό σας που δεν έχει να φάει ψωμί… Να μην είστε ευχαριστημένοι όταν έχετε εσείς ψωμί κι ο διπλανός σας δεν έχει».
Αξίζει να σημειωθεί πως στη γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε μέρισμα 0,99 ευρώ ανά μετοχή. Είχε δοθεί τον Νοέμβριο προμέρισμα 0,20 ευρώ και μένουν τα υπόλοιπα 0,70 ευρώ. Η ημερομηνία αποκοπής είναι η 26η Ιουνίου και πληρωμής, η 3η Ιουλίου.
Μάλιστα, η γενική συνέλευση των μετόχων επίσης ενέκρινε για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν το 2015, τη διανομή μέρους των κερδών στους εργαζόμενους και στα στελέχη της εταιρίας. Το μπόνους ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 3% των καθαρών κερδών.