Σκηνικό “πολέμου” στο Μενίδι για τους Ρομά: Επεισόδια ΜΑΤ με κατοίκους (Vid)

Σε εξέλιξη επεισόδια ανάμεσα σε εξοργισμένους κατοίκους που κατευθύνονταν προς τον καταυλισμό των Ρομά και τα ΜΑΤ που τους έφραξαν το δρόμο.

Ξεχειλίζουν από οργή οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα την περασμένη Πέμπτη.

Σήμερα οι κάτοικοι του Μενιδίου βγήκαν και πάλι στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά των Ρομά, που και αυτοί όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως μετέδωσε ο ALPHA βγαίνουν στους δρόμους και επιδεικνύουν τα όπλα τους τα οποία όπως λένε είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν.

Νωρίτερα κάτοικοι του Μενιδίου πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση ανομίας στην πόλη τους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδα 200 ατόμων περίπου αποσπάστηκε από το κεντρικό σώμα των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τον καταυλισμό Ρομά φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξω οι γύφτοι από το Μενίδι». Ωστόσο, στην πορεία τους συνάντησαν τους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εκεί κάποιοι πέταξαν πέτρες προς το μέρος τους ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και δακρυγόνων.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, Ρομά τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Μόρνου, αφού μετά από την επίθεση κουκουλοφόρων στο σπίτι του 23χρονου συλληφθέντα Ρομά δηλώνουν ότι φοβούνται για περαιτέρω επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεαρός Ρομά ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα στο Μενίδι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μενίδι: Οι κάλυκες δείχνουν το δολοφόνο- Βίντεο-ντοκουμέντο πριν την τραγωδία

ΑΚΟΜΗ: Κάλυκες βρέθηκαν σε σπίτια κοντά στο σχολείο όπου σκοτώθηκε ο μαθητής