Βόμβες Σόιμπλε για Τσίπρα: “Ρίχνει τα βάρη στους αδυνάτους, όχι στους… εφοπλιστές!”

epa05919810 German Finance Minister Wolfgang Schauble speaks at a news conference following a plenary session of the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors, at the International Monetary Fund (IMF) headquarters in Washington, DC, USA, 21 April 2017. The World Bank IMF 2017 Spring Meetings take place 18-23 April 2017. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπε ή λέει την αλήθεια ή… μας τρολάρει! Μιλώντας σε συνέδριο για την Ευρώπη, αναφέρθηκε εκτενώς στην Ελλάδα και τα όσα διαδραματίζονται, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα tweet του ανταποκριτή της ΕΡΤ Γιώργου Παππά, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έγιναν βήματα προόδου, αλλά η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους». Και συμπλήρωσε «Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές. Τίποτα όμως δεν έγινε».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα», υπό τη σκιά πληροφοριών που θέλουν το Βερολίνο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να πιέζουν για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος.