ΕΡΤ: Μετά την αποχώρηση Ταγματάρχη “παραιτούν” τους γενικούς διευθυντές

Τις παραιτήσεις των γενικών διευθυντών ζήτησε – και έλαβε- το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο συγκλήθηκε για πρώτη φορά με τον Διονύση Τσακνή να ασκεί και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, εκτός από του προέδρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παύτηκαν αστραπιαία από τις θέσεις τους όλοι οι Γενικοί Διευθυντές και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων και των υποδιευθύνσεων.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, οι γενικοί διευθυντές θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι το πέρας της προβλεπόμενης διαδικασίας, ενώ γνωστοποιούσε και πως ζητήθηκε και από τους προϊσταμένους διευθύνσεων και υποδιευθύνσεων της ΕΡΤ να πράξουν το ίδιο!

Οι απομακρύνσεις αυτές έρχονται να διαδεχθούν την πολυσυζητημένη παραίτηση – συναινετικό διαζύγιο – του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση είναι «να επιστρέψει η ΕΡΤ στα παλιά της χαρακτηριστικά», κάτι που σημαίνει πλήρη αναδιάρθρωση.

Ουσιαστικά σε ένα καυτό δίμηνο αλλαγών εισέρχεται η ΕΡΤ. Στόχος να επαναπροσδιοριστεί εκ νέου η λειτουργία της ΕΡΤ και οι στόχοι στο πρόγραμμα και την ενημέρωση.

Το στίγμα της αδιαφορίας όπως διαμορφώθηκε από τις εσωτερικές συμμαχίες στην ΕΡΤ, την τελευταία διετία, ολοκληρώθηκε.

Νέα πρόσωπα, εντός και εκτός Ραδιομεγάρου θα αναλάβουν να επαναφέρουν την ΕΡΤ, στη νέα ραδιοφωνική και τηλεοπτική πραγματικότητα, με στόχο να ανταγωνιστεί με δικό της πρόγραμμα τους ιδιώτες.

Το νέο στίγμα της ΕΡΤ θα δοθεί από τα πρόσωπα αυτά. Οι αλλαγές, θα γίνουν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, το Internet και τις υπόλοιπες λειτουργίες της ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις για κέρδη της δημόσιας τηλεόρασης, σε ό,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος, το πρόγραμμα της σημείωσε… πολικές τηλεθεάσεις και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών.

Διαβάστε επίσης: Παντρεύονται Ρουβάς-Ζυγούλη: Η αναγγελία του γάμου σε τοπική εφημερίδα!

Μην χάσετε: Πώρωση με την Ασημίνα Ιγγλέζου: Το «κορμί» κι αυτό το καλοκαίρι!