Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών: Έχασε από τη Γαλλία -αποθεώθηκε από τους φιλάθλους (video-pics)

Εικόνες που δεν είχαν ξανά αντικρίσει έζησε η ομάδα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, η οποία μπορεί να έχασε από τη Γαλλία και να διεκδικεί το χάλκινο, αλλά για τους Έλληνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις καρδιές τους και το απέδειξαν περίτρανα επευφημώντας τες ακόμα και στο ξενοδοχείο!

Μετά από σκληρό αγώνα η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό με την Γαλλία και δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Eurobasket ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε αρκετούς Έλληνες να δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο.

Η επιστροφή μετά τον χαμένο τελικό με τη Γαλλία δεν είχε κατήφεια και απογοητευμένα πρόσωπα.

Οι Έλληνες φίλαθλοι επισκέφθηκαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών στο ξενοδοχείο και αποθέωσαν την αποστολή με συνθήματα, σκορπίζοντας συγκίνηση στις περισσότερες Ελληνίδες.

Ο αγώνας της Εθνικής Ομάδας

Η ελληνική ομάδα ήταν κοντά στο σκορ με τις Γαλλίδες για περίπου 32 λεπτά, αλλά δύο σερί τρίποντα των αντιπάλων μας κυριολεκτικά έκοψαν τα γόνατα των διεθνών μας.

Σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 50-54 (μπροστά οι Γαλλίδες), με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στους 10 πόντους. Στη συνέχεια, η Εθνική μας έκανε σερί λάθη και έτσι η εθνική ομάδα της Γαλλίας κατάφερε να ξεφύγει και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη και να κερδίσει με 77-55.

Πλέον τα κορίτσια θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό (σήμερα 19.00) με αντίπαλο την άλλη έκπληξη του Eurobasket women 2017, ομάδα του Βελγίου. Έτσι κι αλλιώς η συμμετοχή μας στην 4άδα συνιστά τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό μπάσκετ.

Το πρόβλημα στο β 10λεπτο ήταν η επίθεσή μας, καθώς φανερά η Γαλλία πέτυχε να βγάλει εκτός παιχνιδιού Μάλτση και Καλτσίδου.

Κάναμε βιαστικές επιλογές, ενώ είχαμε πολλά άστοχα σουτ (9/16 2π. και 3/11 3π.). Μείναμε όμως στο παιχνίδι από τη δική μας άμυνα, παρότι οι Γαλλίδες κυριάρχησαν στα ριμπάουντς (7/19).

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη άμυνα ζώνης και καλές επιλογές στην επίθεση καταφέραμε να είμαστε σε απόσταση ενός καλαθιού. Ισοφαρίσαμε λίγο πριν το φινάλε σε 47-47 αλλά μία τεχνική ποινή και κάποια «εύκολα φάουλ» εις βάρος της Ελληνικής ομάδας, έφεραν εκ νέου μπροστά τη Γαλλία.

Με τη Μάλτση «κλειδωμένη» από τη γαλλική άμυνα μόνον η Καλτσίδου είχε σκορ, ενώ δεν πήραμε βοήθεια από τα άλλα κορίτσια. Πλησιάσαμε στο 50-54, αλλά κάπου εκεί «παραδοθήκαμε». Οι Γαλλίδες ανέβασαν τη διαφορά αρχικά πάνω από τους 10 και στη συνέχεια πάνω από τους 20 και έκλεισαν ραντεβού για τον τελικό.

Η άμυνα έδωσε την πρόκριση στις τρικολόρ, καθώς κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από το καλάθι τη Μάλτση (9 πόντους η πρώτη σκόρερ του τουρνουά). Εκτός της Καλτσίδου, δεν υπήρξε αυτή τη φορά άλλη επιθετική απειλή και οι Γαλλίδες κυριαρχώντας στα ριμπάουντς (20-38 με 12 επιθετικά) πήραν τη νίκη.

Μπασκετ

Στο τέλος έπαιξε ρόλο και η κούραση, ενώ ο πάγκος επέλεξε να ξεκουράσει τις βασικές για τον αυριανό μικρό τελικό.

Οι κοπέλες θα πρέπει να ανακτήσουν την ψυχολογία τους για το χάλκινο μετάλλιο, που θα αποτελεί υπέρβαση, καθώς έχουν κάνει υπερήφανη όλη την Ελλάδα και μόνο με την παρουσία τους για πρώτη φορά στην 4άδα ενός Ευρωμπάσκετ.

Ο κόουτς Κώστας Κεραμιδάς ήταν και πάλι “συγκλονιστικός” στις δηλώσεις του: “θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση και θα το παλέψουμε αύριο απέναντι στο Βέλγιο, που είναι καλύτερη ομάδα. Το δίκαιο (βάσει τουρνουά) ήταν να πάνε στον τελικό η Γαλλία με την Ισπανία και εμείς με το Βέλγιο να παίξουμε για το χάλκινο μετάλλιο”.