Εντυπωσιακή διάσωση τουρίστα από αέρος με ελικόπτερο του Π.Ν (video)

Σκηνή από ταινία δράσης θύμισε η διάσωση Πολωνού τουρίστα χθες στον Άσσος στην Κεφαλλονιά, ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του απόκρημνου βουνού, ύστερα από λίγες ώρες ανάβασης.

Μετά την έκκληση του για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες.

Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο. Ένας από τους διασώστες που τον προσέγγισε εγκλωβίστηκε μαζί του.

Μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Super Puma, που δυστυχώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον εγκλωβισμένο τουρίστα, και στη συνέχεια δράση ανέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S70B, Aegean Hawk.

Τις σκηνές που εξελίχθηκαν για τη διάσωση του 45χρονου τουρίστα, που θύμιζαν εικόνες από ταινία δράσης, παρακολουθούσαν από μακριά, με αγωνία, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και οι οικείοι του. Ο Πολωνός τουρίστας τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Διαβάστε επίσης: Άδωνις Γεωργιάδης: Αν ήμουν υπουργός, στα Εξάρχεια θα…

Μην χάσετε: Απίστευτο! Ταξίδεψε από Νιουκάστλ στο Λονδίνο μέσω… Ισπανίας λόγω κόστους

Ακόμη: Βατικανό: Ο τρίτος εν την τάξη καρδινάλιος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή