Επίθεση με οξύ σε 16 άτομα στην Τεχεράνη

Οξύ

Μια μέρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη, με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε νέα επίθεση στην ιρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ένας μοτοσικλετιστής έριξε οξύ σε ανθρώπους στο δρόμο, τραυματίζοντας 16 πεζούς. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το δράστη, τα κίνητρα της πράξης του ή την ταυτότητα των θυμάτων.

Ας σημειωθεί  ότι ανάλογες επιθέσεις με οξύ έχουν ξανασημειωθεί στη χώρα, με στόχο κυρίως κοπέλες που δεν ήταν “επαρκώς καλυμμένες”.

Το Ιράν είναι έτοιμο να καταβάλει το τίμημα για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, διεμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, προσθέτοντας ότι το ιρανικό έθνος όχι μόνο θα αντέξει την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό, αλλά θα εξέλθει από την τρομοκρατία πιο ανθεκτικό από πριν.

«Τα τελευταία χρόνια οι τρομοκράτες σκέφτηκαν να διεισδύσουν στη χώρα και να καταφέρουν ένα πλήγμα στο έθνος, αλλά απέτυχαν πολλές φορές, και σήμερα δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και το Μαυσωλείο του Ιμάμη Χομεϊνί» σχολίασε μάλιστα ο Ρουχανί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φλέγεται» η Μ. Ανατολή: Το Ιράν κατηγορεί τη Σ. Αραβία για την επίθεση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντοκουμέντο από την επίθεση στο Κοινοβούλιο του Ιράν – Τζιχαντιστής πυροβολεί άνδρα (video)

ΑΚΟΜΑ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ιράν – Σκληρές εικόνες (video)