Θρασύτατη επίθεση της Bild – “Εμποδίστε τη δόση της Ελλάδας – Τέχνασμα η συμφωνία!”

Bild

“Σταματήστε αυτό το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα”! Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα Bild, τονίζοντας πως οι υποσχέσεις για το ελληνικό χρέος δεν έχουν απολύτως κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.

“Εγκρίθηκαν τα επόμενα 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα. Κι όλοι αναπνέουμε από αυτό: “Τα καταφέραμε”. Οι διαπραγματευτές της Ελλάδας χαμογελούν, ο Σόιμπλε χαμογελά… τουλάχιστον για λίγο και η χρηματιστηριακή αγορά χαίρεται”. Με αυτόν τον τρόπο κάνει τον… απολογισμό τη συμφωνίας του Eurogroup δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Ωστόσο ο αρθρογράφος δεν είναι… χαρούμενος και το δείχνει. Αναφέρει αναλυτικά: “Εγώ δεν χαίρομαι καθόλου για αυτό. Αυτή η νέα συμφωνία είναι ένα τρικ. Ένα καινούργιο παράδειγμα για αυτό είναι ότι δόθηκε μια άχρηστη υπόσχεση για την κρίση χρέους της Ελλάδας”.

“Είναι αλήθεια ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν συμφωνούσαν για την Ελλάδα, θα είχαμε ξανά αυτό το καλοκαίρι μια μεγάλη ελληνική κρίση”, υπογραμμίζει ακόμη ο αρθρογράφος της Bild για να καταλήξει: “Ακόμη είναι αληθές ότι η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις (ακόμη και αν δεν εφαρμοστούν). Το νέο ποσό των 8 δισ. ευρώ, είναι αυτό που συμφωνήθηκε. Ένα νέο δάνειο, το οποίο χρησιμοποιεί η χώρα για να αποπληρώσει ένα παλιό δάνειο. Τίποτα περισσότερο”.

Πηγή: bild.de

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον «πάγο» 70.000 δικαιούχοι – Αναθεωρούν όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διάγγελμα Τσίπρα: Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση

ΑΚΟΜΑ: Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης