Εφοπλιστές κατά Σόιμπλε – Όλα όσα είπε ο Θεόδωρος Βενιάμης

Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν “ξεχνούν” τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όσα είπε πριν από μερικές ημέρες, βάζοντας στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να τους φορολογήσει σκληρότερα.

Σε μια εποχή που η ελληνική ναυτιλία “δεσπόζει” στην ευρωπαϊκή αγορά ενώ αντίθετα οι γερμανική “χρεοκοπεί”, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί για το ελληνικό ζήτημα και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί «σκληρότητας» του ελληνικού προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά, «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος». Και εκεί έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι “…έγινε πρωθυπουργός τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει μόνο τους αδύναμους”.

Σήμερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης χαρακτήρισε την επίθεση Σόιμπλε ως «τελείως άκομψη» συμπληρώνοντας τα εξής: «Ο Σόιμπλε μας θυμήθηκε γιατί η Γερμανία έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και στη γενική επίθεση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα κατά του πρωθυπουργού ανακάτεψε και τη ναυτιλία με έναν τρόπο τελείως άκομψο».

Υποστήριξε ακόμη ότι η επίθεση του Γερμανού υπουργού πλήττει την ευρωπαϊκή ναυτιλία, καθώς «εμείς κατέχουμε το 50%».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της σύμβασης εργασίας, με τον πρόεδρο της ΕΕΕ να καταγγέλλει ότι ότι «υπάρχουν σωματεία που μπλοκάρουν την συμφωνία, παρότι εκπροσωπούν ειδικότητες που έχουν εκλείψει. Πρέπει να υπογράψουμε κάτι που να φέρει την ανάσταση στην ελληνική ναυτιλία, να φέρουμε πίσω τα παιδιά. Ο 1ος μισθός ναύτη μαζί με τα έξτρα, φτάνει γύρω στα 1.700 δολάρια το μήνα. Όταν οι μισθοί στη στεριά είναι 400 ευρώ, οι μισθοί σε εμάς είναι 1.500. Δεν υπάρχουν σήμερα ναύτες στα ελληνικά βαπόρια. Πρέπει να δούμε το συμφέρον των Ελλήνων».