Η πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά μεταδιδόταν ζωντανά! Βίντεο-σοκ

Βίντεο

Ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχοινιά μετέδιδε ζωντανά τη μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από τη μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχοινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο φαίνεται να αποφασίζει να χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή.

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς και πάλι να ακούγεται κάτι.

Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω τους βαλτώδους σημείου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου

Η πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου συνέβη στην περιοχή του Σχοινιά, με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υγροβιότοπο του Σχοινιά. Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο (και ο άνδρας που μετέδιδε live την πτήση) ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου και έναν φύλακα στην περιοχή του Σχοινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιχνίδι της μοίρας – Ο πιλότος του ψεκαστικού είχε πάρει για… βόλτα τους δυο άντρες!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στο Σχοινιά – Νεκρός ο χειριστής κι ο ένας επιβαίνων

ΑΚΟΜΑ: Χάος στην Κηφισίας – Φωτιά σε αυτοκίνητο