Ισπανία: Στις εισαγωγικές εξετάσεις έβαλαν θέμα τον Ντάισελμπλουμ για τις… γυναίκες και το αλκοόλ στο Νότο!

Οι Ισπανοί, ξέρουν πολύ καλά πώς μπορούν να περάσουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα προς την υπόλοιπη Ευρώπη και δη στο Βορρά. Τι έκαναν;

Οι υποψήφιοι στη Βαλένθια, που επίσης δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια, και διαγωνίστηκαν στη Γλώσσα (έκθεση) κλήθηκαν να σχολιάσουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι σε κάποιες χώρες του Νότου οι κάτοικοι ξοδεύουν τα χρήματά τους σε αλκοόλ και γυναίκες.

Βεβαίως, κανείς δεν γνωρίζει τι έγραψαν οι μαθητές, ωστόσο η είδηση κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, αποσπώντας ιδιαίτερα θερμά λόγια για αυτή τη κίνηση.
Θυμίζουμε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη που έδωσε πριν από μερικούς μήνες στη γερμανική εφημερίδα FAZ είχε πει τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η… βαθμολογία που θα μπει στα γραπτά!