“Καίει” τον Ντόναλντ Τράμπ ο Κόμεϊ: Κατέγραφα τα πάντα γιατί…

“Βόμβες” κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ από τον Τζέιμς Κόμεϊ πρώην διευθυντή του FBI κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ κατηγόρησε σήμερα, καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι τον δυσφήμησε και ότι είπε ψέματα για το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας, απέφυγε όμως να εκφέρει άποψη για το εάν ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποπειράθηκε να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη ζητώντας του να αφήσει κατά μέρος την έρευνα για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Κόμεϊ δήλωσε ότι του προκάλεσαν «σύγχυση» οι «συνεχώς μεταβαλλόμενες εξηγήσεις» που έδωσε η κυβέρνηση του Τραμπ για την απόφαση της καθαίρεσής του την 9η Μαΐου.

«Παρότι ο νόμος δεν προϋπέθετε να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση για τους λόγους της καθαίρεσης του διευθυντή του FBI, η κυβέρνηση (…) επέλεξε να με δυσφημήσει και, το σημαντικότερο, να δυσφημήσει την υπηρεσία, λέγοντας ότι η υπηρεσία βρισκόταν σε χαοτική κατάσταση, ότι το προσωπικό δεν εμπιστευόταν τον επικεφαλής του», συνέχισε ο Κόμεϊ.

«Αυτά ήταν ψεύδη, καθαρά και ξάστερα, και λυπάμαι πολύ που το προσωπικό του FBI αναγκάστηκε να τα ακούσει και ειπώθηκαν στον αμερικανικό λαό», συνέχισε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε πολιτική θύελλα την 9η Μαΐου, όταν απέπεμψε τον Κόμεϊ, ο οποίος διηύθυνε την έρευνα του FBI σχετικά με τις κατηγορίες περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Στη γραπτή κατάθεσή του που υπέβαλε στην Επιτροπή και δημοσιοποιήθηκε χθες, ο Κόμεϊ ανέφερε πως ο Τραμπ απαίτησε να σταματήσει η έρευνα του FBI για τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν, μια πτυχή της έρευνας.

Πάντως, ερωτηθείς από τον πρόεδρο της επιτροπής Ρίτσαρντ Μπερ εάν ο πρόεδρος του ζήτησε ρητώς να «σταματήσει την έρευνα του FBI για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016», ο Κόμεϊ απάντησε μονολεκτικά «όχι»,. Ενώ την ίδια απάντησε έδωσε επίσης στην ερώτηση εάν διατυπώθηκε τέτοια απαίτηση από κάποιο «πρόσωπο στην κυβέρνηση Τραμπ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες “αδειάζουν” τον Τραμπ και κάνουν το δικό τους ΝΑΤΟ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία – Πέταξαν μηχανισμό στον φράχτη